2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

Jakab boldog: mozgalmát bejegyezte a bíróság

Jakab Péter friss Facebook-posztjában jelentette be, hogy a bíróság is bejegyezte A Nép Pártján Mozgalmat, amely így már hivatalosan is létezik.

A tavaszi választásokra még a Jobbik elnökeként ráforduló Jakab azt írta, hogy számára fontosabb, hogy nem csak jogilag léteznek, hanem azon túl is.

„20 ezer jelentkezővel, hús-vér, tenni akaró magyarokkal, jobboldali és baloldali aktivistákkal, hamarosan országos lefedettséggel. Új ellenzéket építünk, amelyik nem alkuszik a Fidesszel!”

Jakab Péter augusztus 20-án bontott zászlót, akkor jelentette be mozgalmát. Azt a célt tűzte ki maguk elé, hogy „eltakarítsák a Fideszt és az Orbán-rendszert.” Szerinte ők vissza tudják adni mindazt, amit 12 év alatt elvettek a magyaroktól, a nyugdíjakat, a munka becséletét és a megélhetést, az iskolákat és a kórházakat.

Jakab tavasszal még a Jobbik képviselőjeként jutott be a parlamentbe, de mandátumát még azután is megtartotta, hogy augusztus 11-én bejelentette kilépését a pártjából. Ezt azzal indokolta, hogy nem a párt, hanem a közös ellenzéki listán jutott mandátumhoz, minden ellenzéki szavazót képviselve.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató