2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lövöldözés Párizsban, ketten meghaltak

Többen megsérültek, a rendőrség a helyszínen.

Lövöldözés történt Párizsban december 23-án dél körül. Legalább ketten elhunytak, többen megsérültek. Az AFP rendőrségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a lövöldözőt letartóztatták. A rendőrség a Twitteren arról tájékoztat, hogy mindenki kerülje el az érintett kerületét Párizsnak.

Az elkövető egy hatvan év körüli férfi,

aki egy pisztollyal lövöldözött. Szemtanúk szerint hét-nyolc lövés dördült, teljes pánik uralkodott el az utcákon.

Érdekesség, hogy a rendőrök egy rendőrkapitánysági forrás szerint egyből megkapták a feladatot, hogy biztosítsák a térség kurdok által lakott helyszíneit. A párizsi ügyészség közölte, gyilkosság, szándékos emberölés és súlyos testi sértés miatt nyomozás indult az ügyben. A jelenlegi információk szerint ketten elhunytak, négyen megsérültek, akik közül kettő állapota válságos.

A rendőrség megkezdte a terület átvizsgálását robbanószer után kutatva.  A legfrissebb információk szerint a letartóztatott lövöldöző egy 1953-ban, a Seine-Saint-Denis-i Montreuilben született férfi.

Reagált Párizs alpolgármestere
A történtekre Emmanuel Gregoire, Párizs alpolgármestere Twitter-bejegyzésben reagált.

Fegyveres támadás történt. Köszönöm a biztonsági erőknek a gyors intézkedést. A polgármester a helyszínre tart. Beszélünk a rendőrséggel és az ügyészséggel, hogy megértsük mi történt. Gondolataim a tragédia áldozataival és tanúival vannak

– fogalmazott a posztjában az alpolgármester. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató