2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Orbán Viktor kinevezte az új korrupcióellenes szervezet vezetőjét

Január elsejével dr. Karácsoni-Pej Melindát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetőjévé. Az erről szóló kormányrendelet csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint Karácsoni-Pej Melinda megbízatása négy évre szól. Karácsoni-Pej Melinda dandártábornok a kinevezéséig a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán dolgozott bűnügyi főigazgató-helyettesként.

A Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter alá tartozó szervezet elsősorban az összeférhetetlenséget vizsgálja az uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztési projekteknél. A tárca honlapján található leírás szerint az Igazgatóság.


-elvégzi az összeférhetetlenségi nyilatkozatok és az érdekeltségi nyilatkozatok mintavételes ellenőrzését, valamint kivizsgálja az összeférhetetlenség megállapítására irányuló bejelentéseket;
-azonosítja a lehetséges összeférhetetlenségi helyzeteket, ennek keretében kockázatelemzést végez;
-gondoskodik a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplőinek az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatossága növeléséről;
-anonim bejelentőrendszert működtet;
-kapcsolatot tart és együttműködik a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel.


A bármilyen uniós pénzügyi támogatás végrehajtásához kapcsolódó csalás, összeférhetetlenség és korrupció, valamint egyéb jogsértések és szabálytalanságok megelőzésére, feltárására és kijavítására létrejött független Integritási Hatóságnak az Igazgatóság a tevékenységéről évente beszámol.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató