2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Reuters megírta, hogy mégiscsak az LMBTQ-jogok és a migránsok miatt tart vissza Brüsszel pénzeket Magyarországtól

Az Európai Bizottság eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, de a lap szerint már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van Brüsszelnek.

Az EU jogi aggályok miatt tartja vissza a magyarországi kohéziós alapok teljes összegét – írta meg a Reuters. A lap beszámolójában érdekesség, hogy rámutat: az Unió eddig csak az igazságszolgáltatás függetlenségét hiányolta Magyarországon, most viszont már az LMBTQ-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel is baja van.

Mint a lap emlékeztet: „az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy mindaddig visszatartja a Magyarországnak szánt 22 milliárd eurónyi uniós kohéziós forrást, amíg a kormány nem teljesíti az igazságszolgáltatás függetlenségével, az egyetemi szabadsággal, az LMBTQI-jogokkal és a menekültügyi rendszerrel kapcsolatos feltételeket”.

Tényleg a gyermekvédelmi törvénnyel lenne a baj?

A Bizottság közölte, hogy (és itt most idézzük a Reuterst, szó szerint) „a vitatott magyar LMBTQI+-ellenes törvény, amely korlátozza az iskolákban a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos tanítást, valamint a »tudományos szabadságot és a menedékjogot fenyegető súlyos kockázatok« miatt Magyarország nem felel meg az EU Alapjogi Chartájának”.

Vagyis a Bizottság szerint az LMBTQ-tanítások korlátozása nem felel meg az EU Alapjogi Chartájának.

A nekünk járó pénz addig nem folyósítható, amig megfelelő nem lesz a hazai rendszer – tette hozzá a Bizottság.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató