2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Alföldi Róbert: Rettenetesen indulatos leszek, amikor arról beszélnek, hogy az ukránok azért kicsit megérdemelték ezt

Az Isten, ha van, néha nagyon szégyelli magát, hogy mi mindent mondanak és képviselnek a nevében – mondja a színész a Telexnek.

Nagyinterjút közölt Alföldi Róberttel a Telex, melyben a színész, rendező többek között az orosz-ukrán háborúról is beszélt.

Így emlékszik vissza a háború kitörésére Alföldi

Kérdésre válaszolva Alföld elmondta, az ukrán háború kitörésekor vele is az történhetett, „mint majdnem mindannyiunkkal: a döbbenet, a fájdalom, a kétségbeesés és a tenni akarás.” A rendező rámutatott, nagyon felemelő volt figyelnie „ezt a furcsa országot”, ahogy hazánkban „beindult az ösztönös segítségnyújtás.”

Istenről, transzgenerációs érintettségről és manipulációról

Alföldi Róbert a szomszédunkban zajló háborúról szólva rámutatott arra is, szerinte: „nem kell ahhoz transzgenerációs érintettség, hogy a háború hírei mélyen hassanak rád.”

Én rettenetesen indulatos leszek, amikor kimondva vagy kimondatlanul arról beszélnek, hogy az ukránok azért kicsit megérdemelték ezt, vagy hogy ki kit kezdett provokálni”

– vallotta be a rendező.

Ekkor lesz szabad beszélni mindenről

Alföldi okfejtésében arra is kitért, hogy szerinte mikor lesz szabad a fentiekről beszélni a háború kapcsán. Mint fogalmazott: „mindenről lehet majd beszélni, erről is, ha vége a háborúnak, és nem halnak meg emberek”. „De most milyen abszurd manipuláció ez Európa legkeresztényebbnek kikiáltott országában?” – vette fel érvként a színész.

Alföldi szerint ugyanis „az Isten, ha van, néha nagyon szégyelli magát, hogy mi mindent mondanak és képviselnek a nevében”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató