2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hat megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Szombatra virradóan többfelé várható eső, zápor, majd napközben inkább már csak délnyugaton, illetve késő délután az északkeleti határ közelében alakulhat ki csapadék. Napközben északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüthet a nap.

Szombat hajnalban több helyen, napközben már csak inkább a déli, délnyugati tájakon, illetve késő délután az északkeleti határ közelében fordulhat elő kisebb eső, zápor. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet az ország északi-északkeleti felén élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Fagymentesnek ígérkezik a hajnal, míg délután 7-14 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton kezdetben gyenge hideg-, majd egyre inkább gyenge melegfronti hatás érvényesül, az átlagosnál több fokkal melegebb idő várható. Emiatt jelentkezhet erősebb fáradékonyság, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok, valamint fejfájást, migrént és emésztési problémákat is tapasztalhatunk. Vérnyomás-ingadozás, rosszullét is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. Pár száz méteres látótávolságra lehet számítani

- Baranya,

- Borsod-Abaúj-Zemplén,

- Heves,

- Nógrád,

- Somogy,

- és Zala megyében.

Vasárnap többfelé párásan, ködösen indul a nap, ami délnyugaton és északkeleten helyenként tartós lehet. Több napsütés a Dunától keletre valószínű, nyugat felől felhők sodródnak fölénk. Csak kevés helyen fordulhat elő gyenge eső. Hajnalban mínusz 2 és 4, napközben 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató