2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

McKeffrey amerikai tábornok: az ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenvedett el és nagy veszélyben van

Az ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenvedett és sebezhető helyzetben van - mondta Barry McKeffrey amerikai tábornok az MSNBC-nek adott interjújában.

"Ukrajna hatalmas veszteségeket szenvedett el, és nagy veszélyben van"

- mondta.

A generális szerint a Patriot légvédelmi rakétarendszerek egy ütege, amelyet az Egyesült Államok ígért Kijevnek, nem fogja megváltoztatni a helyzetet "a földön", mivel az orosz hadsereg elsöprő fölényben van tüzérség terén.

McCaffrey azt javasolta, hogy adják át az amerikai M1 Abrams fő harckocsikat, valamint az ATACMS föld-föld rakétákat az Ukrán Fegyveres Erőknek, hogy megpróbálják befolyásolni az erőviszonyokat.

Az ukrajnai orosz különleges hadművelet megkezdése után Washington és szövetségesei több milliárd dollár értékben szállítottak harci felszerelést az Ukrán Fegyveres Erőknek. Moszkva többször rámutatott, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a külföldi fegyvereket tartalmazó raktárak legitim célpontjai lennének a szomszédos köztársaság légierejének. Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár is emlékeztetett arra, hogy a Nyugat által Ukrajnába pumpált lőszer nem segíti elő a tárgyalási folyamatot, és negatív hatással járna.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató