2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A keresztény vallás lett a világ legüldözöttebb vallása

Most, karácsony idején különösen fontos, hogy Magyarországon is gondoljunk arra, hogy a keresztény vallás lett a világ legüldözöttebb vallása. Vannak országok, ahol keresztények milliói most is csak titokban ünnepelhetik a karácsonyt – hangoztatja Facebookra feltöltött videójában Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára.

 

A nyugati országokban fizikailag ugyan még nem fenyegetik a keresztényeket, de a keresztény vallás és kultúra elleni támadás már elindult: nem szívesen látják a karácsonyi hagyományokat, átnevezik ezeket és még a boldog karácsonyt köszöntést is betiltanák.

– Magyarország továbbra is élen jár a keresztény kultúra és az üldözött keresztények védelmében. Továbbra is azt valljuk, hogy meg kell védeni Európa keresztény kultúráját és nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol baj van.


 
Erről szól a Hungary Helps program, amelynek részeként hat év alatt csaknem egymillió ember számára tettük lehetővé, hogy a migráció helyett a szülőföldön maradást válasszák. Idén segítségére siettünk a terroristák által támadott afrikai híveknek, és együtt ünnepelhettük meg az iraki keresztényekkel, hogy az Iszlám Állam által elpusztított iskolájuk helyett új épülhetett – sorolja az államtitkár.
 
– Köszönhetően a magyar emberek együttérzésének és támogatásának, programunk nemzeti üggyé vált. Így üzenjük meg azoknak, akiket ártatlanul üldöznek a Krisztus-hitük miatt: Magyarországra, a magyar emberekre számíthatnak. Még a mostani nehéz körülmények közepette is kiállunk az üldözött keresztények mellett – jelenti ki karácsonyi videójában Azbej Tristan.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató