2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Tucker Carlson az év hazugságnak nevezte, hogy Moszkvát vádolják az Északi Áramlat felrobbantásával

Az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 exportvezetékeket aláásó orosz vádak az év legostobább hazugságai - mondta Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője.

Az újságíró bemutatta "kedvenc hazugságpéldáit 2022-re", megjegyezve, hogy "sok lehetőség van". "De kezdjük a talán leghülyébb hazugsággal, amit valaha mondtak:

Vlagyimir Putyin felrobbantotta az Európába vezető gázvezetékeit. Ezzel Putyin saját gazdaságának ártott, és gyengítette stratégiai pozícióját a fegyveres konfliktus közepette. Úgyis ő áll mögötte!"

- ironizált Carlson.

Pontosan ezt állítja az amerikai média "teljesen komoly arccal" - jegyezte meg.

A műsorszolgáltató ezután részleteket mutatott be a CNN egyik adásából, amelyben a műsorvezetők és a meghívott vendégek, köztük John Brennan volt CIA-igazgató, Moszkvát okolták a csővezetékek bombázásáért.

"Ezen csak nevetni tudunk, mi más lehetőség van? De legalább egy dologban megbízhatunk John Brennanben: ha John Brennan mond valamit, akkor valószínűleg valami teljesen ellenkezője is igaz. Ez az eset sem kivétel. Nem, Oroszország nem robbantotta fel a saját csővezetékeit."


Carlson ugyanakkor kijelentette, hogy az Északi Áramlat felrobbantása "a Biden-kormányzat trükkje".

Szeptember 26-án egyszerre két Európába irányuló orosz gázexportvezetéket ért támadás. Németország, Dánia és Svédország nem zárta ki a célzott szabotázst. A Nord Stream AG, az Északi Áramlat üzemeltetője arról számolt be, hogy a csővezetékeket érintő vészhelyzetek példátlanok, és a javítások időtartamát nem lehet megbecsülni. Az orosz főügyészség nemzetközi terrorcselekmény miatt indított eljárást.

Vlagyimir Putyin elnök szerint mindenki elismerte, hogy a Nord Stream terrorcselekményt szenvedett el.

"Ez nyilvánvaló. Ezt mindenki elismerte. De meglepő módon ez egy nemzetközi, mondhatnám, állami terrorcselekmény. Miért? Mert az egyének, a magánszemélyek, az egyének egyedül, az állami struktúrák támogatása nélkül nem képesek ilyen terrortámadásokat végrehajtani. Ez egyértelműen az Egyesült Államok támogatásával történt" - mutatott rá korábban az orosz vezető. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató