2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

133 helyszínre riasztották a tűzoltókat December 25-én

Az égő házból kutyát, az ereszcsatornából macskát mentettek a tűzoltók.

Sűrű napja volt a tűzoltóknak karácsony első napján is. Összesen 185 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, és 133 helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A katasztrófavédelem közleménye szerint 31 esetben tűz miatt, 102 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez riasztották őket.

December 25-én összesen 21 lakástűz volt az országban, több otthon is lakhatatlanná vált.

Tarnabodon egy családi ház gyulladt ki délután. Mindenkinek sikerült időben kimenekülnie az épületből, két ember azonban megsérült. Oltás közben a tűzoltók egy kutyát is kimentettek az égő házból. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz költöztek.

 Nemcsak kutyát, hanem macskát is kellett menteni karácsony első napján. Egy ereszcsatornába szorult macskához hívták a tűzoltókat Szegeden. Sikeresen kiszabadították a macskát, és nem esett baja.

Tűz volt egy győri társasházban és egy hétvégi házban Miskolcon is. Előbbi helyen hat embert mentettek ki a tűzoltók, és összesen tizenketten hagyták el az épületet. A miskolci ház lakhatatlanná vált. Szárligeten és Gödön a szén-monoxid-érzékelő mentette meg két család életét.

Zalaegerszegen közlekedési balesetéhez riasztották a tűzoltókat. Két autó és egy motor ütközött össze, egy ember meghalt a balesetben. Halálra gázolt a vonat egy embert Budaörsön. A szerelvényen háromszázan utaztak, nekik a tűzoltók segítettek átszállni a mentesítő járatra.

A közlemény szerint karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel, akik a riasztástól számított 120 másodpercen belül elindulnak, ha baj van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató