2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megint kiesett egy orosz oligarcha az ablakon

Holtan találták Pavel Antovot, a Putyin-párti Egységes Oroszország párt képviselőjét, miután rejtélyes módon kizuhant az indiai Sai International Hotel szállodából. Antov 2019-ben Oroszország legjobban kereső választott tisztségviselője volt, millárdos vagyonát élelmiszeripari vállalkozásaiból szerezte. Politikusként a Vlagyimir régió törvényhozásának agrárpolitikai, természetvédelmi és ökológiai bizottságának elnöke is volt.

Antov egy négytagú társaság tagjaként érkezett Indiába, 66. születésnapja megünneplésére. A társaság egyik tagja, Vlagyimir Budanov múlt csütörtökön meghalt, halálának okát később szívrohamban határozták meg.

Antov halálával kapcsolatban Oroszország kalkuttai főkonzulja a TASZSZ tudósítójának hétfőn azt mondta, hogy a férfi „kiesett” egy szálloda ablakából az Orisza állambeli Rayagadában, valamint közölte, hogy az indiai hatóságok „nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot a tragikus események vizsgálata során”.

 

Indiai médiajelentések szerint azonban az orosz húsmogul a szálloda tetejéről zuhanhatott le, helyi idegenvezetője szállította kórházba, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató