2023. április 01. - Hugó
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon13°

Csövesek voltak, 636 milliót nyertek a lottón 2013-ban, mostanra megint csövesek

636 millió forintot nyert a lottón 2013-ban, mostanra kifogyott a pénzből Andraschek Anikó és László – írja a Blikk. A férj korábban hajléktalan volt, a feleség pánikbeteg, együtt pedig egy lepusztult önkormányzati lakásban laktak, amikor megnyerték a lottón az akkor még a mostaninál is jóval többet érő nyereményt. Mára ebből az ingatlanok egy részét leszámítva semmi nem maradt.

A győri pár a 2013-as lottónyeremény után vásárolt egy 180 négyzetméteres családi házat, egy balatoni nyaralót, lakásokat a gyerekeiknek, nyitottak egy kávézót, és vettek egy fehér BMW-t is. Ez utóbbi esetében nehezítés volt, hogy egyikük sem vezet, ezért sofőrt is kellett hozzá fizetni, erről csak 3-4 hónapja mondtak le végül.

Andraschekék története 2013-ban bejárta a magyar sajtót, akkor a kisemberek igazi álmaként hivatkoztak rá, később azonban fokozatosan veszített fényéből a gazdagság. A pár a balatoni nyaralóját és az autóját eladta, a családi házuk földszintjén albérlő lakik, és a kávézójukat is bezárták.

Ez utóbbival kapcsolatban Andraschek Anikó a Blikknek azt mondta:

„Tulajdonképpen ez egy jótékonysági kávézó volt, ami szenvedélybetegeket fogadott. Ők ugyan nem ingyen, de lényegesen kevesebb összegért fogyaszthattak nálunk. Családon belül én is többszörösen érintett vagyok a szenvedélybetegség kapcsán, és nem keserű szájízzel mondom, de azt gondolom, hogy idehaza nem érdemes jótékonykodni”

 

A pár mindkét tagja egészségügyi problémákkal küzd és gondolkodnak, hogy a családi házat is eladják, hogy egy kisebbe költözzenek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató