2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Többen foglaltak szilveszteri szállást idén, mint tavaly

December 27-ig összesen 225 ezer előfoglalás érkezett a magyarországi szállodákra és szálláshelyekre az év utolsó hétvégéjére

– írja a Magyar Turisztikai Ügynökség.



Az adatok szerint idén erősebb forgalomra számíthatnak a szolgáltatók, mint egy évvel ezelőtt. Budapestre eddig 29 ezer belföldi és 62 ezer külföldi foglalás érkezett. A legtöbb ide érkező Olaszországból, Németországból, Izraelből, Spanyolországból és Nagy-Britanniából jön majd Budapestre szilveszterezni.

A külföldiek körében egyértelműen a főváros a legnépszerűbb úti cél, az általuk lefoglalt mintegy 92 ezer vendégéjszaka 68 százaléka budapesti szolgáltatókhoz érkezett, majd a Balaton, Bük-Sárvár illetve Debrecen és térsége következik.
 
A belföldi vendégek több mint 133 ezer vendégéjszakát foglaltak le, ennek jelentős részét, 105 ezret vidéki szálláshelyeken. Közülük a legtöbben (21 százalék) a Balaton turisztikai térségbe érkeznek majd szilveszterkor, de szintén sokan látogatnak majd a Mátra-Bükk (10 százalék), valamint Budapest környékére (7 százalék).

A foglalások körében a 4 csillagos szállodák a legkedveltebbek, a fővárosi szállodai előfoglalások 46, a vidékiek 56 százaléka érkezett ezekbe a hotelekbe.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató