2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A franciák tűzifa utalványokat kapnak az emelkedő energiaárak miatt

A házukat tűzifával fűtő franciák december 27-től 50 és 200 euró közötti csekkeket kapnak - írja az Ouest France francia napilap.



"Ezt az intézkedést a kormány azért hozta, hogy segítsen a francia háztartásoknak megbirkózni az energiaköltségek meredel emelkedésével" - áll a cikkben.

Az utalványt a legalább 50 euró értékű tűzifa vásárlását igazoló névleges számla (vagy kollektív fűtéssel rendelkező háztartások esetében igazolás) bemutatása ellenében lehet igényelni. A támogatás összege a kérelmezők jövedelmétől és családi állapotától függ majd - írja a lap.

"Valamivel magasabb jövedelem esetén 100 eurós utalványt állítanak ki. Csak a tehetős vagy nagyon tehetős családok nem lesznek jogosultak" - pontosít az Ouest France.

A francia hatóságok becslése szerint a tűzifával fűtő háztartások mintegy 70 százaléka (a becslések szerint 2,6 millióból) kaphat majd utalványt.

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének kezdete óta a nyugati országok fokozták a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást, ez azonban az üzemanyagárak emelkedését és rekordszintű inflációt idézett elő az Egyesült Államokban és Európában. Ahogy Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, de a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte az USA és szövetségesei fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsák.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató