2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Betiltják az amerikai képviselőházban a TikTokot

Az amerikai képviselőház jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy a szövetségi eszközökről eltávolítsák a TikTokot.

Az amerikai képviselőház munkatársai a héten értesültek róla, hogy el kell távolítaniuk a TikTok alkalmazást minden képviselőházi mobil eszközről, és megtiltották nekik, hogy újra telepítsék azt. A tiltás napokkal azután érkezett, hogy a kongresszus megtiltotta a TikTok kormányzati eszközökre való telepítését.

A Kiberbiztonsági Hivatal úgy ítélte meg, hogy a TikTok magas biztonsági kockázatot jelent a felhasználókra nézve – közölte a képviselőház ügyrendi bizottsága egy e-mailben.

A TikTok 2020 óta a törvényhozók erős ellenőrzése alatt áll anyavállalatának a Kínai Kommunista Párthoz fűződő kapcsolatai miatt. Marco Rubio, az Egyesült Államok szenátora és Mike Callagher kongresszusi képviselő a múlt héten törvényjavaslatot nyújtott be, amely betiltaná a TikTokot az Egyesült Államokban.

A Biden-kormány igyekszik kompromisszumot találni, miközben a TikTokkal együttműködve a biztonsági kérdések megoldásán dolgoznak. A TikTok anyavállalata elismerte, hogy alkalmazottjai kémkedtek amerikai újságírók után. A Washington Examiner értesülései szerint ezeket az alkalmazottakat ezután elbocsátották.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató