2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elszúrta az euróra való átállást a Nike, kitört a botrány Horvátországban

Tömegével vásárolták fel a szomszédban a cég termékeit, miután azok árát véletlen nem euróban, hanem kunában adták meg. Most már visszakozna a sportszergyártó.

Súlyos bakit követett el a Nike sportszergyártó cég horvátországi webáruháza, miután elrontotta termékeik árazását. Mint ismert: a szomszédban a hét végével megszűnik a kuna, és január elsejétől már euró lesz a fizetőeszköz, ezért a cégek az elmúlt hetekben sorra el is kezdték átírni webáruházaikban az árakat. 

Így tett a Nike is, amely átírta oldalán a pulóvereik árát, amelyek mellett néhány napig ott virított az új ár, 64,99, csak egyetlen probléma volt, nem euróban adták meg, hanem még kunában. Márpedig így az egyébként Magyarországon is nagyjából 65 euró, azaz 25 ezer forint körül mozgó pulóverek Horvátországban „csak” 3500 forintnyi összegbe kerültek. Nem csoda, hogy a Jutarnji List című horvát lap szerint tömegével kezdték felvásárolni a ruhákat a horvátok. 

Ekkor viszont a Nike is észbe kapott, és a leadott rendeléseket sorra elkezdték törölni, mondván: hiány van a termékekből. Emiatt viszont óriási botrány robbant ki az országban: rengetegen keresték meg a fogyasztóvédelmet, hogy segítséget kérjenek, ám csalódniuk kellett, hiszen a Nike horvát webáruháza Hollandiában van bejegyezve, így nem sokat lehet tenni az ügyben hatóságilag. 

A Jutarnji szerint egy halvány remény még lehet, az európai fogyasztóvédelem, amely a határon átnyúló értékesítéseket ellenőrizheti, ám arra kevés az esély, hogy végül valóban megkapják 3500 forintért a pulóvereket. 

(Vg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató