2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Szándékosan hajtott neki a rendőröknek egy grúz embercsempész Budapesten (Videó)

Az egyik rendőrautó kamerája rögzítette az esetet. Az embercsempészettel gyanúsított sofőrt hosszas üldözés után elfogták.

Egy lengyel rendszámú kisteherautót akartak igazoltatni rendőrök kedd este 9 óra körül az M1-es autópályán, de a sofőr – akiről később kiderült, hogy grúz embercsempész volt – ahelyett, hogy megállt volna, menekülőre fogta, közben pedig egy sor balesetet okozott. Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött neki, sőt egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt.

A rendőrök végül negyed tízkor, Budapest I. kerületében, az Attila úton érték utol a sofőrt, aki ekkor szándékosan nekihajtott az autójuknak, majd gyalog próbált tovább menekülni, de nem jutott messzire, mielőtt elfogták.



A kisteherautó rakterében 35 olyan, magát szír vagy marokkói állampolgárnak valló ember utazott, akik illegálisan lépték át Magyarország határát. Ők sértetlenül megúszták az ütközést, de a rendőrautóban ülő két rendőr megsérült.

A grúz sofőrt embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Nem ez az első alkalom, hogy autósüldözés után kaptak el egy embercsempészt, az elmúlt hónapokban rendszeresen számolt be hasonló esetekről a rendőrség mellett az ügyészség is. Így derült ki, hogy:

november közepén lövöldözés, autós üldözés és TEK-es hajsza után fogtak el két embercsempészt Budapesten (erről a lövöldözésről később videót is közzétettek);

november 30-án defektet kapott egy embercsempész, majd gyalog menekült volna tovább, de elfogták és gyorsított eljárásban már el is ítélték;


december 13-án helikopterrel fogtak embercsempészt Bugac közelében;


december 18-án felborult és ripityára tört egy embercsempész-kocsi az M1-esen;


december 21-én Újrónafőn vágódott bele egy fába egy furgon, amelyben 22 menekültet szállítottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató