2023. február 02. - Aida, Karolina
EUR : 390.13
USD : 358.48
Időjárás ikon

Szijjártó: Idén is megdőlt a beruházási rekord Magyarországon

2600 milliárd forint értékben érkezett befektetés.

Az idén is megdőlt a beruházási rekord Magyarországon, 6,5 milliárd euró, azaz 2600 milliárd forint értékben érkezett befektetés – közölte Szijjártó Péter szerdán a Facebook-oldalán, a külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: a befektetői listán Dél-Korea végzett az első helyen volumenben, de az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve Németország vezet.

A miniszter közölte, a magyarországi beruházási struktúra egészséges, a befektetések 48 százaléka Keletről, 42 százaléka Nyugatról érkezett, a magyar befektetések pedig elérték a 10 százalékot. Hozzátette:

a beruházások döntő többsége az elektromosautó-iparba érkezett.   

„Nekünk, magyaroknak, nem lehet más a célunk, mint hogy kimaradjunk a recesszióból, hogy fenn tudjuk tartani a magyar gazdaság fejődési ütemét. Ezt csak úgy lehet elérni, ha minél több beruházást hozunk az országba. Ezek teremtenek munkahelyeket, ezekből lesz teljesítmény, a teljesítményből pedig gazdasági növekedés” – fejtette ki a miniszter.    

Szijjártó Péter szerint minden eddiginél nagyobb jelentősége van annak, hogy az idén újra megdőlt a beruházási rekord, hiszen eddig soha nem érkezett annyi beruházás Magyarországra, mint idén.   

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató