2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

Akár 17 fokos meleggel érkezhet az újév

Sem jelentős mennyiségű csapadék, sem téli hideg nem várható az év hátralevő napjaiban, hiszen fokozatosan enyhülni fog az időjárás az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Ma, napközben a keleti országrészben, éjszaka és pénteken délen és délkeleten fordulhat elő eső, zápor. Az OMSZ szerint ma a Dunántúlon, holnap elsősorban a déli megyékben fordulhatnak elő élénk széllökések, majd egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél. A hőmérséklet éjszaka fagypont és +8 fok között alakul, holnap északon és északkeleten 3 és 7, délen pedig 8 és 12 fok lehet.

Pénteken éjfélig a keleti tájakon borult, míg nyugaton gyengén felhős idő várható, majd éjszaka a kevésbé felhős nyugati tájakon is megnövekszik a felhőzet, hajnalra erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Pénteken délutántól nyugat felől főleg a nyugati tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, és a nyugati tájakon rövid időre kisüthet a nap.

Szilveszterkor Magyarország északi, északkeleti harmadán általában borult, párás, helyenként ködös idő várható, máshol több-kevesebb napsütés is előfordulhat. December 31-én reggelig főleg a Dunától keletre fordulhat elő helyenként eső, zápor, napközben azonban csak néhol valószínű szitálás. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol időnként erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 8, a maximum általában 10 és 17, a tartósabban borult, párás északkeleti tájakon 4 és 9 fok között alakul.


Január 1-én, a kora reggeli órákban +1 és 9, később 11 és 17 fok várható, de a tartósan borult északkeleti tájakon lényegesen kevésbé melegszik majd fel a levegő. Az ország északi, északkeleti régióiban tartósabban borult, párás, ködös idő valószínű, máshol a fátyolfelhők mellett többórás szűrt napsütésre számítanak a meteorológusok. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként előfordulhat szitálás, míg a déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató