2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Elhunyt Pelé

A sztárfocista szervezete feladta a harcot a rákkal szemben.

Csütörtökön elhunyt Pelé, „a labdarúgás brazil királya”, aki rekordot jelentő három világbajnokságot nyert, és a múlt század egyik legmeghatározóbb sportemberévé vált. Életének 82. évében.

A "gyönyörű játék" zászlóvivője 2021 óta vastagbélrák miatt kezelték. Az elmúlt hónapban több betegséggel is kórházban feküdt.

Halálát ügynöke, Joe Fraga megerősítette.

A széles körben a labdarúgás egyik legnagyobb játékosának tartott Pelé közel két évtizedig varázsolta el a szurkolókat és kápráztatta el az ellenfeleket a játék legeredményesebb góllövőjeként a brazil klubban, a Santosban és a brazil válogatottban.

Kecsessége, atletikussága és hipnotikus mozdulatai lenyűgözték a játékosokat és a szurkolókat. Olyan gyors, gördülékeny stílust teremtett, amely forradalmasította a sportágat - egy szamba-szerű hangulatot, amely megtestesítette hazája eleganciáját a pályán.

Brazíliát a labdarúgás csúcsára juttatta, és a sportág globális nagykövete lett egy olyan utazás során, amely Sao Paulo állam utcáin kezdődött, ahol újságokkal vagy rongyokkal kitömött zokniba rúgott.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató