2023. február 06. - Dóra, Dorottya
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-1°

Tavaszias meleg váltja a mínuszokat

Csütörtökön többfelé kisüthet a nap, néhol azonban esőre is lehet számítani. Napközben északon 2 és 8 fok között, máshol 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. A kora tavaszias meleg gyengeséget, bágyadtságot okozhat.

Csütörtökön változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap. Gyenge eső napközben néhol délen és az Alföldön fordulhat elő, majd késő délutántól, estétől főként délen és a Dunától keletre eshet több helyen. A délnyugati szél a Dunántúlon feltámad.

Habár még a csütörtök hajnal több helyen lesz fagyos, havazás nem jön. A hét közepétől újabb enyhülésre számíthatunk, kora tavaszias idővel búcsúzik az év – írja az Időkép.

HAJNALBAN MÍNUSZ 5 ÉS PLUSZ 2, NAPKÖZBEN AZ ORSZÁG FELHŐSEBB ÉSZAKI-ÉSZAKKELETI HARMADÁN 2-8, MÁSHOL 9-14 FOKOT MÉRHETÜNK.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, ugyanakkor megjegyzik, hogy a legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön képződhet foltokban csütörtökre virradóan köd (illetve rétegfelhőzet), ezeken a tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás nem zárható ki.

A kora tavaszias idő bágyadtságot okozhat
Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem érkezik front, azonban gyenge melegfronti tünetek előfordulhatnak.

Az elmúlt napok enyhe időjárása után a reggeli fagyos idő miatt a keringési rendellenességgel élők körében vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak.


Napközben a többfelé ismét enyhe, kora tavaszias meleg gyengeséget, bágyadtságot, tompaságot okozhat. Réteges öltözet viselése ajánlott, nagy lesz a megfázásveszély.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató