2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Már közel negyvenen haltak meg a viharokban New York államban

Buffalo városában ismét megnyitották az utakat az autósok előtt csütörtökön, miközben folytatódik a hóeltakarítás és az áldozatok utáni kutatás, a hatóságok 39 megerősített halálos áldozatról számoltak be a karácsonyi hóvihar nyomán.

New York állam nyugati részét december 23-án érte el az Egyesült Államok egészét érintő rendkívüli hideget hozó viharzóna, ami az Erie-tó partján fekvő Buffalo körzetében egy métert meghaladó havat hozott. New York állam második legnépesebb városában csütörtökön feloldották a közlekedési tilalmat, de a polgármester arra kérte a helyieket, hogy a mentőegységek zavartalan közlekedése érdekében továbbra se üljenek autóba.    

A város lakónegyedeiben nagy teljesítményű munkagépek százai dolgoznak a szél által emelt több méteres hóakadályok eltávolításán. 

A Buffalot is magában foglaló Erie megyében 39 halálos áldozatot találtak eddig.

Volt olyan 63 éves krónikus beteg, akinek lélegeztető-berendezése az áramszünet miatt megállt, és így nem kapta meg a szükséges oxigént. Egy 27 éves férfi szén-monoxid-mérgezésben halt meg, miután a hó eltömítette otthonában a szellőzőnyílást.

Buffaloban áradásoktól tartanak

Egy 22 éves áldozatra az autójában találtak rá otthonától néhány percre, ő munkából hazafelé tartott, ám a hóvihar miatt elakadt az úton, és volt olyan áldozat, aki lakását rövid időre akarta elhagyni, de nem jutott vissza oda. A rendkívüli hidegben további 25 ember halt meg az Egyesült Államok más részein, legtöbben a csúszós utakon történt közlekedési balesetekben.    

A meteorológiai szolgálat Buffalo városában most áradások veszélyére hívta fel a figyelmet, miután a hőmérséklet jóval fagypont fölé emelkedett, és szombatra esőt is várnak. Kathy Hochul New York állam kormányzója közölte, hogy 800 ezer homokzsákot készítettek elő és 300 szivattyút helyeztek készenlétbe a pincékben összegyűlő víz eltávolítására.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató