2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Momentum: ez nem a válságkezelés, hanem a válságokozás büdzséje

A Fidesz képtelen szembenézni a valósággal, ez nem a válságkezelés, hanem a válságokozás költségvetése - írta a Momentum az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.



Az ellenzéki párt álláspontja szerint a most közzétett, rendeletileg átírt új költségvetés továbbra is a megszorítás és a bizonytalanság költségvetése, hiszen nem kezeli a mélyülő válságot, nem állítja meg a magyar emberek életszínvonalának egyre jelentősebb romlását. "Továbbra is fizethetjük a rossz kormányzás árát, a Fidesz-felárat, továbbra is számolnunk kell a káros és hatástalan árstopok okozta árstop-inflációval" - fogalmaztak a közleményben.

A Momentum szerint a költségvetésbe beleírt új számok nem lesznek tarthatók, a válság kezelése és az "árstop-infláció" megállítása sem várható tőle. A kormánypártok hibája miatt a családok életszínvonala tovább fog romlani, ahogy a hazai kis- és középvállalkozások és önkormányzatok számára is egyre kritikusabb lesz a helyzet - írták.

"Ideje szembenéznie a kormánynak a valósággal és elmondania az igazságot: a felelőtlen és korrupt kormányzás miatt mindenki a Fidesz-felárat fizeti, és a válság megfékezésére alkalmatlan a rendeleti költségvetés" - olvasható a Momentum közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató