2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Rakétázással kezdték 2023-at az oroszok

Légiriadót jelentettek be egész Ukrajnában ottani idő szerint már az újévben.




Még csak 42 perce kezdődött az új év, de az oroszok máris köszöntötték az ukránokat.

 

A nappali támadásról itt írtunk.

 

Táncoltak a metróban a kijeviek, miközben az oroszok több mint 20 robotrepülőgéppel támadtak

Újabb részletek derültek ki az Ukrajna ellen indított szilveszteri rakétacsapásokról.

A Reuters összefoglalója szerint Oroszország szombaton több mint 20 robotrepülőgépet lőtt ki ukrajnai célpontokra, legalább egy ember halálát okozva Kijevben. Valerij Zaluzsnij hadseregparancsnok közlése szerint a légvédelem 12 beérkező rakétát lőtt le, köztük hatot Kijev környékén, ötöt Zsitomir régióban és egyet Hmeltnyickij régióban.

A robotrepülőgépeket stratégiai bombázókról indították a több száz kilométerre lévő Kaszpi-tenger felett, illetve szárazföldi indítóállásokból.

A három napon belüli második nagy orosz rakétatámadás súlyosan megrongált egy kijevi szállodát és egy lakóházat. A támadásokban legalább egy tucat ember megsérült. A sebesültek között volt egy japán újságíró is, akit kórházba szállítottak – közölte Vitalij Klitcsko kijevi polgármester.

German Galuscsenko energiaügyi miniszter a Facebookon azt mondta: a csapások nem okoztak komoly károkat az országos energiarendszerben.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twitteren a támadás után azt írta: az orosz hadsereg szándékosan lakóövezeteket céloz, nem is az energetikai infrastruktúrát. Dmitro Lubinets ukrán emberi jogi ombudsman „szilveszteri terrornak” nevezte a támadást.

A nap folyamán a vasútállomáson is buli volt:

 

Kijev:

 

2023. január 1. 

00:43-kor ukrán források arról számoltak be, hogy az oroszok több Tu-95, Tu-160 és Tu-22m3 stratégiai repülőgépet bocsátottak a levegőbe. 

Vitalij Klicsko, a főváros polgármestere is beszámolt a fővárosban zajló robbanások hangjairól. Azt is megjegyezte, hogy működik a légvédelem.

Az ukrán légvédelmi erők a kijevi régióban tevékenykednek

Ezt Oleksiy Kuleba, az OVA vezetője jelentette be. Arra kérte a térség lakosságát, hogy maradjanak biztonságos helyen.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató