2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

FT: Trump közösségi oldalainak kérdését egy speciális csoport fogja eldönteni

A Meta/Facebook külön munkacsoportot hozott létre annak érdekében, hogy foglalkozzon azzal a kérdéssel, hogy Donald Trump volt amerikai elnök visszanyerje hozzáférését a blokkolt Facebook* és Instagram* fiókokhoz - jelentette a Financial Times jól értesült forrásokra hivatkozva.A lap szerint a Trump-ügyet megvitató testületben a közpolitikai és a kommunikációs osztály, valamint a tartalomformáló politikai osztály munkatársai vesznek részt.

Korábban a moderálással kapcsolatos végső döntéseket korábban a vállalat vezetője, Mark Zuckerberg hozta meg, aki most a metauniverzummal kapcsolatos elképzeléseire összpontosít. A kiadvány azonban nem zárja ki, hogy a vezérigazgatói és irányító részvényesi posztra lép.

Trump fiókjairól várhatóan január folyamán születik döntés.

Trump még leköszönő amerikai elnökként 2021. január elején elvesztette a Facebook platformjához* és más közösségi hálózatokhoz való hozzáférését (pl. Twitter). Trump fiókjainak leállítása többszöri figyelmeztetést és nyilatkozatainak ideiglenes blokkolását követően történt, és állítólag "biztonsági aggályok" motiválták. A volt elnök többször bírálta a Facebookot* és más vállalatokat, amiért megsértik a jogait és a cenzúrát a demokraták javára.

Elon Musk pl. nemrég feloldotta Donald Trump fiókjának a tiltását a Twitteren, de még nem tért vissza a korábbi elnök. Inkább a saját közösségi oldalát, a Truth-ot használja.

Érdemes megjegyezni, hogy a Meta (Facebook és Instagram) tevékenységét Oroszországban szélsőségesként tiltják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató