2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Letartóztatták a nőt, aki megkéselt egy férfit Óbudán

A Budai Központi Kerületi Bíróság január 1-én egy hónapra elrendelte a december 29-i óbudai késelés két gyanúsítottjának letartóztatását, közölte a Fővárosi Törvényszék. A rendelkezésre álló adatok alapján egy házaspár december 29-én keveredett szóváltásba későbbi áldozatukkal egy társasház szuterén szintjének a folyosóján. A szóváltás során a sértett és a férj között többször elhangzott a "megöllek" kijelentés, írja a Törvényszék.

A szóváltás dulakodásba torkollt, ekkor szólította fel a férj a feleségét, hogy hozzon kést. A nő a lakásuk konyhájából egy hámozókéssel tért vissza, amit a lakásból kilépve beledöfött a sértett hátába, aki az elsődleges orvosi adatok alapján életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsítottakat emberölés kísérletének gyanújával hallgatták ki. A házaspár beismerő vallomást tett.

A magyar jogszabályok szerint egy gyanúsítottat akkor lehet megfosztani személyi szabadságától, ha fennáll a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés vagy az eljárás befolyásolásának az esélye. A most letartóztatott nő esetében úgy találták, hogy mivel se bejelentett munkahelye, se igazolható jövedelme nincs, bejelentett lakóhelyén és tartózkodási helyén elfogása előtt nem tartózkodott, a bűncselekmény elkövetési helyén nem volt bejelentve és onnan elköltözni tervezett, gyermekét nem neveli, így "megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a hatóság elől megszökne, elrejtőzne".

(Fővárosi Törvényszék)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató