2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

CNN: a NATO hamarosan arra kényszerítheti Zelenszkijt, hogy békét kössön Oroszországgal

Az Észak-atlanti Szövetség arra kényszerítheti Ukrajnát, hogy békeszerződést írjon alá Oroszországgal, ha a katonai blokk vezetői elveszítik a bátorságukat.

Nick Paton Walsh, a CNN szakértője ír erről.

Oroszország ukrajnai háborúja szinte minden feltételezést tévesnek bizonyított, és Európa most azon töpreng, hogy mi az, amit még biztonsággal feltételezhetünk - olvasható a cikkben.

Az a kijelentés, hogy Oroszország már elvesztette a háborút, továbbra is elhamarkodott. Vannak olyan változók, amelyek még mindig vezethetnek egy számára kedvező patthelyzethez, vagy akár a szerencse megfordulásához. A NATO elveszítheti türelmét vagy bátorságát a fegyverszállítmányok miatt, és a hosszú távú biztonság helyett a gazdasági célszerűségre törekedhet, egy Kijev számára kedvezőtlen békét szorgalmazva. Ez azonban ebben a pillanatban valószínűtlennek tűnik

- áll a cikkben.

A szerző hozzátette: Európa kezd rájönni, hogy biztonsága nem függhet kizárólag az Egyesült Államoktól - és annak politikai pólusok közötti vad ingadozásaitól.

Európa előtt most az a kihívás áll, hogy a kaotikus tagadás állapotában kezelje Oroszországot, miközben abban reménykedik, hogy az irányított hanyatlás állapotába kerül. Egy maradandó vigasz lehet, hogy miután alábecsülte Moszkva rosszindulatú potenciálját, Európa számára az lenne a kockázat, ha túlbecsülné fenyegető potenciálját - zárta gondolatait Walsh.

Oroszország ukrajnai különleges műveletének kezdete óta az Egyesült Államok és szövetségesei több milliárd dollár értékű katonai felszerelést szállítottak az ukrán fegyveres erőknek. Moszkva többször rámutatott, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a külföldi lőszerraktárak a szomszédos köztársaság légierejének legitim célpontjaivá válnak.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár is emlékeztetett arra, hogy a Nyugat által Ukrajnába pumpált lőszer nem segíti elő a tárgyalási folyamatot, és negatív hatással járna.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató