2023. június 04. - Bulcsú
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°13°

Miskolcról Budapestre gyalogolnak a komcsi tanárok

Elkezdték az idei vergődést a kommunista pedagógusok.

Hétfőn reggel elindult a hatnapos „Tudásmenet az oktatásért!” című esemény, ezzel nem kellett sokáig várni, hogy a tiltakozások idén is folytatódjanak az oktatásban - közli a magyargyűlölő Telex.

A több napos eseményt a komcsi Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), az lmbtq-imádó Tanítanék Mozgalom és a felforgató noÁr Mozgalom hirdette meg az év végén.

Az akció célja, hogy hat nap alatt a résztvevők a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig gyalogoljanak el. A táv körülbelül 180 kilométer, ehhez a menethez csatlakozók mindennap körülbelül 30 kilométert fognak gyalogolni. A tudásmenet lényege, hogy a szervezők az eseménnyel felhívják a figyelmet az oktatás tarthatatlan állapotára. Az esemény Facebook-oldalán azt írják, hogy délutánonként beszélgetéseket, fórumokat fognak szervezni. A menetbe bárhol be lehet csatlakozni rövidebb távokra is - írja az ukrán propagandalap.A közös gyaloglás mindennap reggel 7:30-kor indul az adott városból. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Facebook-bejelentkezéséből látszott, hogy a hétfői menetet Totyik Tamás, Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnökei, és Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára vezetik.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató