2023. február 02. - Aida, Karolina
EUR : 390.13
USD : 358.48
Időjárás ikon

Tartós köd: kiadták a figyelmeztetést több vármegyében

Noha napközben sok helyen megmarad a tavasziasnak látszó időjárás, így is lesz, ahol tartós köd alakulhat ki, ami hideget hozhat magával.
Hétfőn sokfelé képződhet sűrű köd az ország északi felén. Napközben a legtöbb területen folytatódik a tavasz elejére emlékeztető időjárás, délen több, északon kevesebb napsütéssel – írja az Időkép.

A prognózis szerint északon, északnyugaton tartósan párás, ködös, nyirkos idő lehet, ami hidegebb időt eredményezhet, itt szitálás is előfordulhat.
A Dunántúlon, valamint a Duna mentén sok helyen élénk, erős déli-délnyugati szélre van kilátás. A minimum hőmérséklet 1 és 9, a maximumok 11-17 fok között alakulnak, északkeleten ugyanakkor ennél 4-5 fokkal is hidegebb lehet.

Hét vármegyére is kiadták a figyelmeztetést
Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nyolc megyére is kiadta a figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A leírás szerint az érintett megyékben hat óránál hosszabb ideig lehet köd, pár száz méteres látótávolság mellett:

-Pest vármegye,
-Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye,
-Győr-Moson-Sopron vármegye,
-Heves vármegye,
-Komárom-Esztergom vármegye,
-Nógrád vármegye,
-Vas vármegye,
-Veszprém vármegye,
Mint írják, este az ország északi megyéiben kiterjedtebb területen számíthatunk köd kialakulására, amely hétfőn napközben alapvetően zsugorodik, viszont főleg az Északi-középhegység térségében tartósan is megmaradhat, majd napnyugtát követően ismét terjeszkedni kezdhet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató