2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A DK fővárosi polgármesterei pert indítanak a kormány ellen

A szemkilövető párt keddi közleménye szerint „Budapest lakosságának egyharmadától, összesen 620 ezer embertől tagadta meg az Orbán-kormány a budapestiek adóiból is fizetett rezsitámogatást pusztán azért, mert ellenzéki vezetésű önkormányzatokat választottak”. Hozzáteszik, egyetlen fillér segítséget sem kapott a fővárosnak szánt 8 milliárd forintos rezsikompenzációból öt DK-s polgármester által vezetett kerület - a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület -, valamint Ferencváros sem.



Mint fogalmaznak, nem nyugszanak bele a döntésbe, és ezért pert indítanak az Orbán-kormány ellen: „mivel a kormány által odaítélt önkormányzati támogatási összegek mögött nincsenek tisztességes számítások, a DK-s vezetésű kerületek a megítélt fővárosi kompenzáció átlagos összegére, kerületenként 471,5 millió forintra tartanak igényt.”

Egyeztetni kellett volna...

 Azok a polgármesterek, akik elmentek a kormány meghívására egyeztetni, és bemutatták, hogy kerületüknek szüksége van a segítségre, megkapták azt. Vannak azonban polgármesterek, akik el sem mentek a megbeszélésre…Újpest például így esett el legalább fél milliárd forint állami támogatástól

 - tette közzé Wintermantel Zsolt.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató