2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hárommilliárd sem volt elég Márki-Zay Péteréknek, ismét adományokért kalapoznak

Időközi választás közeleg (ezúttal Jászberényben), gyűjtésbe is kezdett a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Október közepén, DK-s kezdeményezésre feloszlatta magát a jobbikos vezetésű jászberényi képviselő-testület. A feloszlatásra irányuló előterjesztést a DK-s Gedei József expolgármester kezdeményezte, akinek egykori lemondásával régóta kisebbségben volt kénytelen kormányozni az egykor Hitlerről és Szálasiról kvázi pozitív kontextusban posztolgató Budai Lóránt jobbikos (ex)polgármester.

Az időközi választást január 15-ére tűzték ki, Budai egyik kihívója pedig a kormánypártok által támogatott Besenyi Orsolya lesz.

(De a Mi Hazánk is indít jelöltet László Péter személyében, és egy független induló, Nagy Tímea is megméretteti magát.)

Márki-Zay Péter szerint

a voksolás „Dávid harca Góliáttal szemben.

Az erőviszonyok egyenlőtlenek, hiszen a fideszes hatalom emberei állnak szemben egy helyi lokálpatrióta csapattal” – írta közösségi oldalán. Így arra kéri követőit, segítsék a Közösen Jászberény Egyesület jelöltjeit, „akár aktivista munkával, akár támogatással, hogy egyenlőbb feltételek mellett folytathassák kampányukat”.

Majd megadta a Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszámát az ellenzék volt kormányfőjelöltje.

Az adománygyűjtés annak fényében érdekes Márki-Zay részéről, hogy épp a vásárhelyi polgármester volt az, aki tavaly nyár végén bevallotta, százmilliók érkeztek mozgalmának számára. Ráadásul külföldről, egyenesen Amerikából. Például az Action for Democracy nevű szervezettől, amiből az országgyűlési kampány utolsó számláit fizették ki.

Eleinte 1,8 milliárd forintról szóltak a hírek, a nemzetbiztonsági vizsgálat viszont hárommilliárd forintnyi támogatást „kutatott fel”. A közvetítő Action for Democracy mögött Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója, Korányi Dávid áll.

Az ügyet vizsgálja a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, de az Állami Számvevőszék előtt sem ismeretlen az úgynevezett „dollárbaloldal” ügye.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató