2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Momentumos képviselő: "el kell érni, hogy ne két volt KISZ-titkár vitájáról szóljon az ellenzéki politika"

Sebők Éva szerint a Momentumnak 2023-ban az egyik legfontosabb feladata megmutatni, hogy van alternatíva.Az országgyűlési képviselő a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: 2022 nem volt egy jó év, az elveszített választások hatalmas sokkot okoztak, és a parlamentben sem sikerült olyan teljesítményt nyújtani, mint vártak. Sikerként értékelte ugyanakkor többek között a kata-tüntetéseket, amelyek mellé a Momentum is odaállt, hogy Ukrajnában jártak, és hogy bevitték a tanárok és diákok követelését a parlamentbe.

Arra a felvetésre, hogy úgy tűnik, mintha most a DK uralná az ellenzéki térfelet, úgy reagált: a Momentumnak 2023-ban az egyik legfontosabb feladata megmutatni, hogy van alternatíva, és hogy "a magyar politikában el kell érni azt, hogy végre ne két volt KISZ-titkár vitájáról" szóljon a közélet.

A képviselő szerint Donáth Anna volt elnök egy "kiemelten fontos politikusa" a pártnak, ahogyan Gelencsér Ferenc jelenlegi elnök is.

Sebők Éva hangsúlyozta: Donáth Annát várják vissza a Momentum élére, hogy elnöki pozícióba vagy sem, az a belső közösség döntése lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató