2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Varju elszabadult: Az újabb benzináremelésen is nyerészkedik a kormány!

A Gyurcsány-párt képviselője elszabadult.

Már Ausztriában is olcsóbb a benzin és gázolaj literenkénti ára, mint Magyarországon, ám szerdától újabb hidegzuhany vár az autósokra: tovább emelkedik a benzin és a gázolaj beszerzési ára – olvasható a Varju László kézjegyével ellátott DK közleményben. 

„Az Orbán-kormány már eddig is havi több tízezer forintos megszorítást rakott a magyar emberek nyakába az ársapka eltörlésével, az újabb benzináremelés pedig tovább mélyíti a megélhetési válságot” – írják. 

Az Árnyékkormány szerint meg kell állítani az üzemanyagok további drágulását,

ezért az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig 5 százalékra kellene csökkenteni, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintra, a gázolaj esetében literenként 20 forintra kellene csökkenteni.

„Azonban az Orbán-kormány magára hagyta a magyar embereket a növekvő benzinárakkal szemben, mert nyerészkednek az üzemanyagokra rakott, Európa-rekorder áfán és a jövedéki adón is. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a tankolás” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató