2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Bombával fenyegetőzve hívta a rendőrséget, majd pár perc múlva érdeklődött, nincs-e bombariadó az utcájában

Kedden délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese egymás után két furcsa telefont kapott. Először egy ismeretlen arról tett bejelentést, hogy Kecskemét egyik utcájában bomba fog robbanni, írja a Police.hu.


A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, hogy ellenőrizzék a bejelentés valóságtartalmát, illetve intézkedjenek.

Az első bejelentést követően azonban alig három perc telt el, egy másik telefonszámról újabb hívás érkezett. Egy férfi – udvariasan bemutatkozva –

érdeklődött, hogy volt-e bombariadó az utcájában, ahol lakik.

A rendőrök azonnal kapcsoltak, hiszen a bejelentésről az eltelt rövid idő alatt magán a fenyegetőzőn kívül más nem szerezhetett tudomást, így egy újabb rendőri egység immár az utóbbi hívás kezdeményezőjéhez csöngetett be néhány percen belül. A 46 éves helybélit elfogták, és a lakását a nyomozók átkutatták. Elő is került az a mobiltelefon, amelyről a fenyegető hívás érkezett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított egyelőre nem adott magyarázatot a tettére.

A segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata önmagában is jogsértő, hiszen szabálysértésnek minősül. Azok a bejelentők pedig, akik a köznyugalom megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár ötévi szabadságvesztésre is számíthatnak.
 
 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató