2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Lazio szurkolók huhogása miatt sírva ment le a pályáról a "francia" légiós

A francia labdarúgó-válogatottal 2018-ban világbajnok Samuel Umtit könnyek között hagyta el a pályát csapata, a Serie A-ban szereplő Lecce Lazio elleni mérkőzését követően, mivel a római szurkolók folyamatos rasszista abúzusának volt kitéve.



A Barcelona korábbi játékosa, valamint csapattársa, Lameck Banda volt a vendégek célpontja, az eset miatt a mérkőzést is meg kellett szakítani egy időre.

A rasszista megnyilvánulások ezt követően sem csendesedtek, de a házigazda drukkerei felülkerekedtek hangerőben, miközben kedvenceiket biztatták.

Az incidens után a római klub is reagált, elítélve a renitens tetteseket.

Az SS Lazio a rendelkezésére álló eszközök segítségével mindig is ellenezte a rasszizmus és a diszkrimináció minden formáját. A klub olyan kezdeményezést hozott létre, amelynek célja e jelenség visszaszorítása. A Lazio elítéli azokat, akik rasszista megnyilvánulásokat tettek, és együttműködését ajánlja fel a hatóságoknak a felelősök beazonosítása érdekében. A Lazio szurkolói nem rasszisták, és nem hozhatók kapcsolat pár olyan személlyel, akiknek viselkedése súlyosan sérti a klub jó hírét

– áll a rómaiak közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató