2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Magyar snowboardos tarolt le síelőket Ausztriában - Videó

A síelők.hu szúrta ki a helyi újságban, hogy egy magyar snowboardos egyedül indult fel a Rosenkranz (K jelű a térképen) csákányos lifttel.

A helyi újság arról ír, a csákány kicsúszott a lábai közül, így végül két kézzel kapaszkodott bele, de egy meredek szakaszon elesett, és visszacsúszott a lejtőn. A mögötte érkezők közül sokan még ki tudtak térni előle, de sokakat elütött.

Tegnap délelőtt 11 óra körül egy magyar snowboardos egyedül indult fel a Rosenkranz (K jelű a térképen) csákányos lifttel. A helyi újság szerint komoly gondjai voltak a csákánnyal, kicsúszott a lábai közül, majd később két kézzel kapaszkodott bele. Egy meredek szakaszra érve elesett, a csákány kiesett a kezéből, ő pedig visszacsúszott a meredek lejtőn, a mögötte érkező snowboardosok és síelők rémületére. 

A mögötte haladók közül volt, akinek nagyjából sikerült kikerülnie őt, de másokat szabályszerűen elkaszált. A csákányos lift nyomvonala feletti ülőliftből készített videó tanulsága szerint szinte hullottak az emberek a hegyoldalban.

Összesen négyen sérültek meg a mögötte érkezők közül, egyiküket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, a másik három saját maga jutott el a kórházba. A sérülésekről nem közöltek információt.

A 18 éves hódeszkás segítségnyújtás nélkül hagyta el a tett színhelyét. A helyi rendőrség néhány órával később megtalálta. A nyomozást befejezték, közölte a helyi ügyészség.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató