2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kadirov az Azovstalból kimentett kutyát adott vissza az ukrán gazdájának (Videó)

Ramzan Kadirov csecsen vezető Telegram-csatornáján azt írta, hogy a nyáron az Azovstal üzemből kimentett pitbull visszakerült a gazdájához.

“A jó körülmények ellenére Borz (a kutya neve) nem tudott hozzászokni új környezetéhez. A kutya vágyakozása napról napra csak fokozódott. Ezt látva, nem volt más választásunk, mint hogy átadjuk őt jogos tulajdonosainak” – jelentette ki Kadirov.

Kadirov szerint az Állami Duma képviselője, Shamsail Saralijev kereste meg a kutya gazdáját. Kiderült, hogy a pitbull tulajdonosa Irina Szirik, aki Mariupolban adta meg magát, és egy fogolycsere keretében átadták Ukrajnának.

“A CSÓVÁLÓ FAROK ÉS A KUTYA FÉKTELEN VIDÁMSÁGA ALAPJÁN EZ VOLT A HELYES DÖNTÉS” – TETTE HOZZÁ KADIROV.

A csecsenföldi vezető hozzátette, hogy “az állatok nem szenvedhetnek a politikai és egyéb megosztottság miatt”. A csütörtökön közzétett felvételeken látható, amint Irina megsimogatja a kutyát. A felvételek dátumát és helyszínét nem pontosították.



“Adik (a kutya valódi neve) a családom tagja, ma visszaadta nekem a családom egy darabját” – mondta a tulajdonos. December 31-én az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak azt mondta, hogy az ukrán félnek a fogolycsere keretében 140 embert sikerült visszaszereznie. Hozzátette, hogy egy azovsztali kutyát is szabadon engedtek. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette a cserét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató