2023. február 05. - Ágota, Ingrid
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-1°

Medvegyev: Kijev elutasította a keresztény irgalmasság kezét, amelyet Moszkva karácsonykor nyújtott

Kijev visszautasította a keresztény kegyelem kezét, amelyet Moszkva nyújtott neki karácsonyra, de ebben az esetben még kevesebb lesz a baj és a sunyiság - mondta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, kommentálva Ukrajna elutasító válaszát a karácsonyi tűzszünetre.Korábban Kirill moszkvai és egész Oroszország pátriárkája karácsonyi tűzszünetet javasolt január 6-án 12 órától január 7-én 24 óráig. Vlagyimir Putyin orosz elnök ezután utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, hogy a megadott időpontban tűzszünetet rendeljen el a teljes ukrajnai érintkezési vonal mentén. Az elnök utasításának megfelelően a csapatok számára kiadták a tűzszüneti rendeletet. Volodimir Zelenszkij esti beszédében elutasította Oroszország karácsonyi tűzszünetre vonatkozó ajánlatát, és azt a frontvonalon lévő orosz állások megerősítésének "álcájának" nevezte.

"A keresztény kegyelem kezét nyújtották az ukránoknak a nagy ünnepen. Vezetőik elutasították"

- írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Azt sugallta, hogy a különleges műveletben részt vevő orosz katonák többsége "nyugodtan kifújta magát, amikor meghallotta, hogy a felelős ukrán bohócok nem hajlandóak karácsonykor beszüntetni a tüzet", mivel ebben az esetben "kevesebb volt a baj és a ravaszság".

"A templomba járás lehetőségétől megfosztott emberek szánalmasak. A disznóknak viszont nincs hitük, és nincs veleszületett hálaérzetük. Csak a nyers erőhöz értenek, és rikácsolva követelik a gazdáiktól az élelmet. Ez a képzés alapja. És ezt folytatják majd a nyugati sertéspásztorok" - mondta Medvegyev.

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese hozzátette, hogy "az analfabéta német babka (Annalena Baerbock német külügyminiszter - a szerk.) és az európai disznóól számos más házőrzőjének sikerült a tűzszünet elfogadhatatlanságáról fecsegnie".

"A nácik utódai soha nem kímélték sem az embereket, sem az állatokat. Nem szoktak hozzá" - zárta Medvegyev.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató