2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Oroszok: Az ukrán fegyveres erők az Oroszország által elrendelt tűzszünet ellenére folytatják a lövöldözést

A kijevi rezsim az orosz fegyveres erők által elrendelt tűzszünet ellenére folytatta a lövéseket, a megtorló tüzet az orosz tüzérség visszaverte - közölte az orosz védelmi minisztérium.

"Annak ellenére, hogy az orosz csapatok január 6-án moszkvai idő szerint 12.00 óra óta betartják a tűzszünetet, a kijevi rezsim folytatta a lakott területek és az orosz csapatok állásainak ágyúzását" - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A védelmi minisztérium pontosította, hogy az ukrán csapatok négy aknavetőgránátot lőttek ki orosz állásokra Krasznoliman irányában és három tüzérségi lövedéket a Luhanszki Népköztársasághoz tartozó Bilohorovka falu közelében. Az ukrán hadsereg nyolc tüzérségi lövedéket lőtt ki a Zaporizzsjai területen lévő Novopavlovka faluból.

"Az orosz erők megtorló tüze visszaszorította az AFU (Ukrán Fegyveres Erők - a szerk.)  azon állásait, ahonnan a lövéseket végrehajtották" - hangsúlyozta a védelmi minisztérium.

Korábban jelentették, hogy az orosz elnök és az orosz védelmi miniszter utasításainak megfelelően január 6-án 12.00 órától január 7-én 24.00 óráig tűzszünetet hirdettek az orosz csapatok (erők) egyesített csoportosításában a különleges katonai művelet térségében az ukrajnai felek teljes érintkezési vonalán január 7. 24.00 óráig.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató