2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj az euró miatt toporzékol, azzal szeretne már fizetni

2004-es csatlakozásunk nagy lehetőség volt arra, hogy felzárkózzunk oda, ahol most az egykor sokak által lesajnált szlovák, horvát vagy román szomszédjaink vannak.

„Hazánkban is egyre több helyen lehet már euróban fizetni a termékekért/ szolgáltatásokért, de olyan üzlet is akad már, ahol csak az EU közös valutáját fogadják el.

Ez a jelenség azokban az országokban kezd el elterjedni, ahol már az emberek sem bíznak abban, hogy még holnap is annyit fog érni a pénzük, mint ma. Ez a bizonytalanság és a gazdasági rendszerbe vetett bizalom romlása nemcsak a forint további elértéktelenedését vonja majd maga után, hanem a reményt is elveszi, hogy egyszer majd hivatalosan is euróval fizethessünk a boltokban.

2004-es csatlakozásunk nagy lehetőség volt. Lehetőség arra, hogy felzárkózzunk oda, ahol most az egykor sokak által lesajnált szlovák, horvát vagy román szomszédjaink vannak.

Horvátországban már egy hete az Európai Unió hivatalos fizetőeszközét használhatják, ami tudatos, hosszú távú stratégia eredménye. Ők nem az árfolyamingadozásra spekulálnak, amikor éppen érkeznek az »EU-s pénzek« az országba, hanem a hosszú távú stabilitásra törekednek.”- írta Márki-Zay a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató