2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab teljesen kiborult, egy kocsmában ordibálta: "Meg kell újítani az ellenzéket!"

A bukott Jobbik-elnök most az ellenzéki politikusokat szapulta.

Jakab Péter nemrég egy új videót osztott meg közösségi oldalán. Az egykori jobbikos politikus, aki jelenleg a Nép Pártján Mozgalmat építgeti, legutóbbi fórumán arról beszélt, hogy „a parlament feloszlatását el is felejtették kétharmados törvényként meghatározni”.



De ehhez Jakab szerint

„nem kell kétharmad, egyszerű többség kell hozzá!”

– fejtette ki indulatosan.

Majd arról beszélt, hogy a fideszesek gúnyolódnak rajta, mert egyedül maradt a javaslatával. Ehhez kapcsolódan azt a kérdést tette fel, hogy „nagyon kíváncsi, hogy az ellenzéki politikusok miért hallgatnak.”

A mozgalom vezető ezután elmondta, hogy „azt megszoktuk, hogy a fideszesek 12 év óta ragaszkodnak a székükhöz.” Ezt a gondolatmenetet folytatva pedig rátért az ellenzékre is, akik szerinte azért hallgatnak, és „nem szavazzák meg azt a javaslatot, hogy oszlassuk fel a parlamentet, és legyen új választás Magyarországon”, (...)

„mert féltik ők is a széküket”

– húzta alá Jakab.

Megújulás!

Ehhez hozzátette, hogy 2026-ig megvan a mandátumuk.

Nagyon sok politikus bizony kiesne az ellenzék soraiból egy új választáson.

Nem azért, mert az ellenzéknek gyengének kellene lennie, hanem meg kell újítani az ellenzéket. (...) Az az ellenzék, ami négy kétharmadot hozott össze a Fidesznek, hibásan működik” – jelentette ki Jakab Péter.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató