2023. február 02. - Aida, Karolina
EUR : 390.13
USD : 358.48
Időjárás ikon

Ma tartják az év első időközi választásait

Az év első időközi önkormányzati választásait tartják ma: Komjátiban polgármestert, Lövőn és Szerecsenyben pedig a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Komjátiban azért kell időközi választást rendezni, mert a korábbi településvezető, Bárczi László (független) tavaly ősszel meghalt. A voksoláson két független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 200 helybéli szerepel. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Szerecsenyben a képviselő-testület tavaly októberben kimondta feloszlását, így ott polgármestert és négytagú képviselő-testületet is választanak. A polgármester-választáson négy független jelölt indul, a négy képviselői helyre pedig 16 független jelölt pályázik. A választói névjegyzékben több mint 700-an szerepelnek.

A szintén Győr-Moson-Sopron vármegyei Lövőn szintén októberben mondta ki a feloszlását a képviselő-testület, így itt is polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a hat képviselői helyért pedig tíz független jelölt. A választáson csaknem 1200 helybéli szavazhat. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató