2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Több mint 600 ukrán katona halt meg egy megtorló hadműveletben Kramatorszkban

A kramatorszki támadás válaszcsapás volt a Makejevkában történt újév éjjeli ukrán ágyúzására – közölte az orosz védelmi minisztérium.



Több mint 600 kijevi katonát likvidáltak egy orosz rakétacsapásban a Donbasszban, az ukránok által ellenőrzött Kramatorszk városában – közölte az orosz védelmi tárca vasárnap.

A vasárnapi bombázás “megtorló művelet” volt, amelyet válaszul hajtottak végre az orosz katonák ideiglenes telepítési pontja ellen újév éjjel elkövetett ukrán támadásra a Donyecki Népköztársaságban lévő Makejevka városban – áll a minisztérium közleményében.

A 28-as számú kramatorszki kollégiumban több mint 700, a 47-es számú kollégiumban pedig több mint 600 ukrán-harcos tartózkodott.

“AZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK EGYSÉGEINEK IDEIGLENES ÁLLOMÁSHELYEIT ÉRT MASSZÍV RAKÉTACSAPÁS KÖVETKEZTÉBEN TÖBB MINT 600 UKRÁN KATONA VESZTETTE ÉLETÉT” – ÁLL A JELENTÉSBEN.

Az új év első perceiben az ukrán hadsereg hat rakétát lőtt ki az amerikai HIMARS rakétavetőkből az orosz katonák ideiglenes telepítési pontjára Makejevka közelében. Négy rakéta csapódott be az épületbe, aminek következtében a mennyezet beomlott. A legfrissebb jelentések szerint 89 katona halt meg, köztük az ezred parancsnokhelyettese.

A védelmi minisztérium szerint a halálesetek fő oka az ukrán csapatok által nyomon követhetett telefonok használata volt. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy minden intézkedést megtesz a hasonló incidensek jövőbeni megelőzése érdekében, és hogy a vizsgálatot követően az elkövetőket felelősségre vonják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató