2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Makizaj bejelentette: „az ellenzék állapota siralmas”

Némi kihagyás után, január 8-án vasárnap este jelentkezett új műsorral az MZP Őszintén, ahol Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék volt minisztrelnök-jelöltje többek között arról is beszélt, hogy milyen az ellenzék helyzete 2023-ban.



Márki-Zay elmondta, nemrég telefonon beszélt a Partizán műsorvezetőjével, Gulyás Mártonnal, akinek megjegyezte, milyen „kedélyesen beszélget elemzőivel” arról, hogy az ellenzék miért nem váltja le a kormányt.

Az ellenzéki politikus szerint ez egy alapvető tévedés,

még ha ő maga is kritikus az ellenzéki pártokkal. Majd kijelentette: „Azt mondani, hogy ma az ellenzék hibájából nem váltják le a kétharmados többséggel uralkodó Orbán-rendszert, hát ez csacsiság.Komoly ember nem mondhat ilyet.” 

„Nagyon komoly ellenzéki média létezett”

A bejelentkezés ezen részében Márki-Zay arra is kitért, hogy az elmúlt időszakban „a bíróságokat is az uralma alá vonta Orbán Viktor”. Hozzátette: 2018-hoz képest a médiában történt a legnagyobb változás. Öt évvel ezelőtt „nagyon komoly ellenzéki média létezett” a polgármester szerint, akkor még létezett a Népszabadság és a Magyar Nemzet is „ellenzéki kézben” volt. De elhangzott, hogy a Klubrádió is elveszítette a frekvenciáját, és a legnagyobb online portált, az Indexet is átvette a Fidesz.

Ezután leszögezte, hogy

„az ellenzék állapota siralmas”.

Ellenzéki kerekasztalra van szükség

Úgy folytatta, a kormányt nem lehet a jelenlegi feltételek mellet leváltani. Márki-Zay Péter szerint tehát kormányváltásról nem, de rendszerváltásról lehet beszélni. „Visszaérkeztünk 1988-89-be. A megoldás ugyanaz: egy ellenzéki kerekasztal, amely csak arról szól, hogy

a demokratikus változás lehetőségét teremtsük meg”

 – húzta alá az egykori miniszterelnök-jelölt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató