2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Marco Rossi az Év edzője

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi lett az Év edzője az M4 Sport – Az Év Sport Sportolója Gálán.

A magyar labdarúgó-válogatott kiemelkedően sikeres évet zárt 2022-ben, többek között hazai pályán, a Puskás Arénában és idegenben, Wolverhamptonban is legyőzte Angliát, de győzött Németország ellen is idegenben, s végül második helyen zárt a Nemzetek Ligája A-divíziójában, a legerősebb kvartettben. A sikerkapitány ezúttal is Marco Rossi volt, aki szövetségi kapitánya pályafutása során immár másodszor lett az Év edzője az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

Az olasz tréner a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Bíró Attilát és a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edződuóját, Csang Csing Linát és Bánhidi Ákost előzte meg ebben a kategóriában.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy itt lehetek, hatalmas megtiszteltetés ez számomra. Magyarország számos kategóriában a világ legjobbjai közé tartozik, mégis engem díjaztak. Szeretnék köszönetet mondani a stábomnak és a játékosaimnak is. A játékosok nélkül ugyanis semmit sem érnek az edzők, azt Fabio Capello (a díj egyik átadója, a gála egyik sztárvendége – a szerk.) mester is megerősítheti” – nyilatkozta Marco Rossi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató