2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Nagyon kiakadt a DK: szerintük a kormány a magyar emberek után akar kémkedni

Mint ismert, a Magyar Állam megvásárolja a Vodafone Magyarország 49 százalékos tulajdonrészét.

Erre reagáltak Gyurcsányék.

„Rezsitámogatás helyett a Vodafone megvásárlására költi Orbán az emberek pénzét, hogy fideszes milliárdosokat gazdagítson vele” – írja a Demokratikus Koalíció közleménye.

A párt úgy véli, az "évtized legrosszabb üzletét kötötte meg" az Orbán-kormány: egy megélhetési válság kellős közepén, miközben sorjáznak az orbáni megszorítások, több száz milliárd forintot költenek el a magyar emberek adóiból a Vodafone mobilszolgáltató megvásárlására.

Az árnyékkormány szerint a Vodafone megvásárlásával Orbán Viktor több száz milliárd forintot éget el a magyar emberek pénzéből pusztán azért, hogy fideszes milliárdosok kezébe játssza át a mobilcéget.

„Ahelyett, hogy egy megélhetési válságban rezsitámogatásra és benzinárcsökkentésre fordítanák az adóforintokat, inkább tovább gazdagítják az Orbánhoz közel álló üzletembereket” – idézi az MTI a szemkilövetőék közleményét.

Semmilyen más ésszerű indoka nincs annak, hogy a magyar állam bevásárolja magát egy piaci szolgáltatásba, hacsak nem az, hogy az Orbán-kormány szeretne hozzáférni a magyar emberek mobilszolgáltatóknál őrzött hívásaihoz és internetes adataihoz is

– vélekednek Gyurcsányék, akik szerint ők Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar emberek adóit ne a fideszes milliárdosok gazdagodására, hanem arra fordítsák, hogy kikerüljünk a megélhetési válságból.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató