2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Legjobbak a pokolban - Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal

Először Magyarországon!

Egy kis csapattal magyarul feliratoztuk a Wagner orosz katonai magáncég ukrán háborúról készített filmjét, a "Legjobbak a pokolbant",- írja Ofella Balázs szerkesztőségünkhöz küldött levelében.

Ha valakit érdekel az orosz-ukrán háború, vagy egyáltalán a háborús filmek, ezt nem szabad kihagynia.

Egy igazi gyöngyszem!

Nemcsak egy majdnem kétórás pörgő akciót kapunk nagyjából a Black Hawk Down stílusában, hanem mindezt olyan realizmussal, amiből képet kaphatunk a most zajló háborúban alkalmazott harceljárásokról, taktikákról és fegyverekről. A valós eseményt feldolgozó játékfilm szereplői nem színészek, hanem a Wagner katonái (a rendező és a szereplők közül négyen azóta már hősi halált haltak a fronton), és ez meg is látszik a végeredményen.

Ez itt nem Hollywood!

Itt a lövéseknek csak a töredéke talál, itt több a sebesült, mint a halott, itt senki sem mészárolja le egyedül ellenségek tucatjait, senki nem harcol tovább 8 lövés után is, és a hadművelet vége nem változtatja meg az egész háború kimenetelét. És ami a legfontosabb, a filmben nem démonizálják az ellenséget. Itt nem gonoszok és idióták ellen harcolnak, ahogy az amerikaiak szoktak a vásznon. Az ukrán oldalon ugyanúgy ott van a hősiesség, a szakértelem, az emberi gesztusok...

A széplelkek megnézés nélkül orosz propagandának fogják minősíteni a filmet, de én azt mondom, hogy (egy nagyon informatív) mestermű született a kategóriában. És akkor is ezt mondanám, ha a műben felcserélnék a két felet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató