2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Biden is keményen benne lehet a háború kirobbantásában

Exkluzív: Biden privát irodájában találtak Ukrajnával, Iránnal és az Egyesült Királysággal kapcsolatos amerikai hírszerzési anyagokat - mondta el a CNN-nek egy forrás, villog nagy betűkkel a CNN-en ezekben a percekben.

Egy, az ügyet ismerő forrás szerint a Joe Biden alelnöki időszakából származó tárgyak között, amelyeket tavaly ősszel fedeztek fel egy magánirodában, 10 titkos dokumentum van, köztük amerikai hírszerzési feljegyzések és tájékoztatási anyagok, amelyek többek között Ukrajnával, Iránnal és az Egyesült Királysággal kapcsolatos témákkal foglalkoztak.

Merrick Garland igazságügyi miniszter megkapta az előzetes jelentést a dokumentumok vizsgálatáról - mondta egy bűnüldözési forrás -, és most a további eljárásról szóló kritikus döntés előtt áll, beleértve azt is, hogy indítson-e teljes körű büntetőeljárást.

Az iratok az ismerős forrás szerint 2013 és 2016 között keltek. Három vagy négy dobozban találták meg őket, amelyek szintén az elnöki iratokról szóló törvény hatálya alá tartozó, nem minősített iratokat tartalmaztak.

Az irodában talált tárgyak túlnyomó többsége a Biden család személyes iratait tartalmazta, köztük Beau Biden temetésének előkészületeiről szóló anyagokat és részvétnyilvánító leveleket - mondta a forrás a CNN-nek. Az nem világos, hogy a titkosított dokumentumokat tartalmazó dobozok tartalmaztak-e személyes anyagokat.

Biden széles mosollyal "válaszolt" az alelnöksége alatt előkerült titkos dokumentumokra vonatkozó kérdésre:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató