2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

Kivonul Brüsszelből a Ryanair

Végleg bezárja brüsszeli repülőtéri bázisát a Ryanair légitársaság, mintegy 59 munkavállalót bocsáthatnak el – írta az RTBF belga hírportál szerdán.A Ryanair azzal indokolta döntését, hogy a brüsszeli repülőtér 2023 áprilisától 11 százalékkal emeli díjait.

 Ellentétben az Európai Unió számos más repülőterével, amelyek a koronavírus-járvány alatt kiesett forgalom visszaszerzése érdekében csökkentik áraikat, vagy befagyasztják a díjakat, hogy ösztönözzék az utasforgalom növekedését

-írta a hírportál a légitársaság közleményére hivatkozva. A Ryanair szerint a brüsszeli repülőtér díjemelése “a jövőben tovább fogja rontani a légikikötő versenyképességét Európában.”

A diszkont légitársaság már 2022 szeptember elején bejelentette, hogy október végétől márciusig ideiglenesen bezárja a brüsszeli repülőtéri bázisát, most azonban a végleges kivonulásról döntött. Ennek értelmében a Ryanairnek nem lesznek repülőgépei és személyzete sem a brüsszeli repülőtéren, azonban társaság a 2023-as nyári szezonban továbbra is üzemeltet járatokat a brüsszeli repülőtér és 12 európai célállomás között, más európai repülőtereken állomásozó repülőgépekkel. A légitársaság legtöbb járatát továbbra is a belgiumi Charleroi repülőtérről üzemelteti.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató