2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Die Welt: Németországban félmillió migránsból csak 40 ezren akarnak dolgozni

A beérkező félmilliós embertömegből mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt – adta hírül szerdán a Die Welt.

A szövetségi kormány 2021-re vonatkozó migrációs jelentéséből kiderült, hogy Németország aligha vonzó a külföldi szakmunkások számára. Az Európán kívüli országokból érkező 500 000 bevándorlóból csak néhány tízezer kapott munkavállalási tartózkodási engedélyt. A menedékkérelmek száma ettől függetlenül meredeken emelkedett – erről tájékoztatott szerdán a Welt.

A számok magukért beszélnek
A német lap közölte, hogy a szövetségi kormány által közzétett 2021-es migrációs jelentéséből kiderül, a 2021-es évben mintegy 1,3 millió külföldi költözött Németországba, köztük közel 500 000 Európán kívüli országokból. Ezen félmilliós embertömegből pedig

mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt.

A lap állítása szerint Törökországból, az Egyesült Államokból és Kínából költöztek elsősorban munkavállalási céllal Németországba. A migrációs helyzettől függetlenül a zöldek továbbra is pártolják a tömeges migrációt. Ez ugyanis szerintük segíti a rasszista ellenérzések leküzdését, a bevándorlás családbaráttá tételét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató